Gids met een passie voor de Eerste Latemse school

Ik ben Katrien, atypische gids van de Eerste Latemse School. Tijdens corona heb ik een cursus "Kunstgeschiedenis" en "Belgische schilderkunst" gevolgd en mijn hele leven ben ik al gepassioneerd door de Eerste Latemse school. Ik kies voor een informele benadering waarbij ik ook aandacht besteed aan weetjes over kunstenaars. Op deze manier probeer ik cultuur op een toegankelijke en boeiende manier bij de deelnemers te brengen.

Tijdens de wandeling "Kennismaking met de Eerste Latemse school" gaan we op zoek naar de invloed die Latem gehad heeft op de kunstenaars George Minne, Karel en Gustave Van de Woestyne, Albijn Van den Abeele en Valerius De Saedeleer. We ontdekken hun leven en werk in het pittoreske Sint-Martens-Latem.

Hotel Het Torenhof organiseert op verschillende data een wandeling die je laat kennismaken met deze boeiende periode in de Belgische kunstgeschiedenis.

Vanaf 2024 bieden we een wandeling aan langs de voornaamste gebouwen (o.a. de molen, de kerk, het Tempelhof ...). Zo ontdek je de geschiedenis en het culturele erfgoed van het charmante Sint-Martens-Latem. 
En vanaf volgend jaar worden de wandelingen ook in het Frans en Engels gegeven.

Wandeling georganiseerd door Hotel Torenhof

Programma

14u Samenkomst aan hotel Torenhof
14u15 Vertrek wandeling
16u Eindpunt: Hotel Torenhof
>> drankje en versnapering in de eetruimte
>> korte voordracht over Albert Servaes
17u Einde

Afstand ± 4.5 km
Prijs €25 pp (de begeleiding, de verzekering en drankje)

Wandeling op maat

Misschien wil je graag een wandeling op maat? Geen probleem! Ik werk graag een programma uit dat aansluit bij jouw interesses en wensen.
Aarzel niet om contact met me op te nemen voor meer informatie of om een wandeling te boeken. Ik kijk er alvast naar uit om jou te ontmoeten!

contact@katriendossche.be

Impressie van de wandeling in de omgeving van de Latemse Meersen

Feedback van deelnemers

Ik heb enorm genoten van je gegidste cultuurwandeling (Eerste Latemse School) door de Latemse Meersen!
Dank voor je verbinding en zeer toegankelijke uitleg!

LL

Uitleg mooi afgelijnd en duidelijk. Je doet dit prachtig en met veel overgave.
CVN

Erg bedankt voor de fijne namiddag.
G&D

Iedereen vond jou de Max! Zeer goed gebracht!
Met de nodige animositeit en heel professioneel!

Nele en co's

Alhoewel het voor mij bekend terrein was, heb ik genoten, van het begin tot het einde.
Geen verbeterpunten, het was dik in orde, merciekes !

Karine

Info heel vlot gebracht, met een vleugje humor. Goede mix van gidsen en wandelen, taartje en exposé, namiddag is voorbij gevlogen. Dat je het dorp zo goed kent en ook over andere dingen kan vertellen maakt het extra interessant.
Katrijn

 

Jouw persoonsgegevens worden door F1 plus | Katrien DOSSCHE – Elsakkerweg 34 – 9830 Sint-Martens-Latem verwerkt, voor klantenbeheer op basis van de contractuele relatie als gevolg van jouw bestelling/aankoop en voor direct marketing (om je nieuwe producten of diensten aan te bieden) op basis van ons gerechtvaardigd belang om te ondernemen. Indien je niet wil dat wij jouw gegevens verwerken met het oog op direct marketing, volstaat het ons dat mee te delen: katrien@f1plus.be. Via dit mailadres kun je ook altijd vragen welke gegevens wij over jou verwerken en ze verbeteren, laten wissen of ze vragen over te dragen. Als je het niet eens bent met de manier waarop wij jouw  gegevens verwerken, kun je je wenden tot de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (Drukpersstraat 35 te 1000 Brussel). Een meer uitgebreid overzicht van ons beleid op het vlak van gegevensverwerking vind je hier.